Hoe bereid je je voor op een wandeltocht?

Bereid je je voor op een lange wandeltocht? Of je je nu hebt ingeschreven voor een hardloopwedstrijd of van plan bent ergens in Nederland een wandeltocht te maken; er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om je uithoudingsvermogen op peil te houden, pijnlijke voeten, blessures en blaren te voorkomen en echt van je wandeling te genieten. Hier volgt een lijst met tips voor wandeltochten en hoe je je kunt voorbereiden op de leukste wandelroutes Brabant.

Hydrateer

Blijf gehydrateerd! En sorry, nee, wijn en cocktails tellen niet mee! Zorg ervoor dat je continu water drinkt als je loopt. Drink elke 10 minuten als je kunt.

Smeer je voeten in

Vaak lopen we op een oneffen ondergrond. Je zult versteld staan hoeveel beter je voeten aanvoelen als je je voeten insmeert met iets als Vaseline of speciale voetcrème. Het maakt echt een enorm verschil aan het eind van de dag.

Knip je teennagels

Met zo veel te doen tijdens een wandeltocht, is het soms makkelijk om de basisverzorging van je voeten te vergeten. Knip je teennagels kort en mooi. Als ze te lang zijn, kun je een teennagel verliezen. Je kunt beter wachten met een pedicure tot je klaar bent met wandelen. Je gaat veel slijtage aan die voeten veroorzaken.

Stretch

Een van de beste tips voor wandeltochten is: vergeet niet te rekken! Hoewel dit altijd goed is voor je lichaam, is het vooral nuttig om je voor te bereiden op veel wandelen. Belangrijk is dat je je niet alleen vóór de wandeling uitrekt, maar dat je dat ook blijft doen als u verder loopt. Telkens als er een pauze is, doe dan wat rekoefeningen.

Eet genoeg

Dit is niet het moment om op dieet te gaan, eet voedsel dat veel heemijzer bevat. Dat zijn vleeseiwitten zoals rundvlees, kip en zeevruchten. Als je in staat bent, eet kleine maaltijden tijdens een wandeltocht. Het is beter om 4 of meer kleine maaltijden te eten dan één grote. Het zal helpen om je energie op peil te houden en te voorkomen dat je je bezwaard voelt. Eet vers voedsel in plaats van junk food. Het zal een enorm verschil maken in jouw energieniveau en hoe je je in het algemeen voelt.

Lees ook: De belangrijkste voordelen van Microsoft Office voor bedrijven

Misschien vind je dit ook interessant