De belangrijkste voordelen van Microsoft Office voor bedrijven

Je hebt waarschijnlijk al eerder van Microsoft Office gehoord, maar weet je ook hoezeer de functies en mogelijkheden ervan de workflows, samenwerking en efficiëntie in jouw bedrijf kunnen verbeteren?

Als jij je ooit hebt afgevraagd: “Wat zijn de voordelen van Office voor bedrijven?”, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen wij een paar belangrijke voordelen van Microsoft Office 2019 Professional Plus opnoemen die de manier waarop jij en jouw medewerkers (vooral op afstand) werken zullen transformeren.

De mogelijkheid om op afstand te werken

70% van de moderne professionals werkt ten minste één dag per week op afstand, en ongeveer 50% doet dat ten minste de helft van de week – dus nu steeds meer bedrijven een beleid voor werken op afstand invoeren, is het belangrijk dat jij jouw virtuele teams toegang kunt geven tot de tools en technologieën die nodig zijn om effectief onderweg te werken.

Een van de belangrijkste voordelen van Office 2019 Professional Plus is dat het gebruikers in staat stelt om overal te werken, zolang ze maar een internetverbinding hebben. Omdat Office volledig op de cloud is gebaseerd, zijn e-mails, bestanden en populaire Office-programma’s (zoals Word, PowerPoint en Excel) toegankelijk vanaf elke locatie en elk apparaat. Dit is vooral voordelig voor bedrijven met veel werknemers die op afstand werken of vaak reizen.

Gestroomlijnde zakelijke samenwerking

Als jij veel externe werknemers in jouw bedrijf hebt, kan de samenwerking eronder lijden wanneer niet elk teamlid vanaf dezelfde locatie werkt. Zonder die constante face-to-face-interactie hebben jouw werknemers toegang nodig tot moderne zakelijke samenwerkingstools die het mogelijk maken om op afstand en in realtime te brainstormen, samen aan een project te werken of bewerkingen en goedkeuringen door te nemen.

Aangezien Microsoft Office een abonnementsdienst is die gebruikmaakt van online connectiviteitsfuncties, zijn de samenwerkingsfuncties ontworpen met externe werknemers in gedachten. Met Office 2019 Professional Plus kunnen jouw werknemers bijvoorbeeld gebruikmaken van Microsoft Teams, het alles-in-één samenwerkingsknooppunt van Microsoft. Gebruikers kunnen gelijktijdig aan online documenten werken en deze bewerken, notities delen en bewerkingen in realtime doornemen, en deelnemen aan audio- of videoconferenties om wijzigingen te bespreken of goedkeuringen te geven, zelfs als niet alle betrokken teamleden fysiek bij elkaar zijn.

Vereenvoudigde virtuele communicatie

Als jij jouw externe medewerkers de tools geeft die ze nodig hebben om effectief met hun teams te communiceren, kan dat het verschil betekenen tussen betrokken, succesvolle teams en geïsoleerde, ongelukkige medewerkers.

Veel van de functies en voordelen van Office zijn ontworpen om effectieve communicatie op afstand mogelijk te maken. Met Microsoft Teams, Skype for Business, Outlook Groups, Sway, Yammer, SharePoint en andere Office-apps kunnen gebruikers effectiever dan ooit tevoren communiceren, ongeacht waar ze vandaan werken of welk apparaat ze gebruiken.

Lees ook: Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet?

Misschien vind je dit ook interessant