Favoriete plekken om te bezoeken in Thailand

Van stranden en bergen tot wildlife-rijke nationale parken, energieke steden en leuke stadjes, Thailand biedt voor elk wat wils. Ben je benieuwd naar Thailand Destinations after the COVID19? Hier zijn enkele van de beste plaatsen in het Land van de Glimlach om toe te voegen aan jouw Thailand bucket list.

Chiang Mai

Chiang Mai, gehuld in mistige, jungly bergen, is een van de beste bestemmingen in Thailand voor reizigers die op zoek zijn naar een andere kant van het land – een stad van oude constructies, dikke tropische regenwouden, en heuvelwandeltochten. Een goede manier om de wilde kant van Chiang Mai te zien is om naar Doi Inthanon National Park te gaan, dat deel uitmaakt van het Himalaya gebergte en de thuisbasis is van afgelegen dorpen en prachtige uitzichtpunten.

Chiang Mai is de thuisbasis van meer actieve boeddhistische tempels dan enige andere stad in Thailand, waaronder de beroemde Doi Suthep (een favoriet uitzichtpunt met een indrukwekkend uitzicht over het centrum), Wat Phra Singh, en Wat Phra That Doi Suthep. Net buiten de stad vind je ook een aantal heuvelstammen, waaronder de Meo Hill stam en de Karen stam georganiseerde tours kunnen je daarheen brengen om meer te leren over hun geschiedenis en levensstijl en om handwerkslieden te kopen die ze verkopen om in hun levensonderhoud te voorzien.

Als je in de stad bent, maak dan een wandeling over San Kamphaeng Road, een 10 kilometer lange weg waar lokale ambachtslieden samenkomen om alles te verkopen, van celadon aardewerk tot lakwerk en zijdeproducten.

Hua Hin

Ooit was Hua Hin slechts een rustig stadje dat vooral bekend stond als het zomerverblijf van de koning, maar het is nu een populaire bestemming voor strandtenten. Verwacht hier geen perfect turquoise water of levendig strandleven, hoewel dit meer een bestemming is voor diegenen die met familie of alleenstaanden op bezoek zijn die in alle rust willen zonnen, weg van de drukte.

Naast het centrale Hua Hin strand, kunt u het nabijgelegen Cham Am strand of Khao Takiab strand proberen, de thuisbasis van Khao Takiab tempel en honderden wilde makaken. Hua Hin is vooral populair in december en januari, wanneer Europese toeristen hier aankomen om te ontsnappen aan hun eigen ijskoude winter.

Slechts een paar kilometer buiten de stad in de richting van het naburige Cha Am, vind je het Thais-Victoriaanse Maruekhathaiyawan Paleis, volledig gebouwd van teakhout en ooit de zomerretraite van koning Vajiravudh (Rama VI). Voor adrenalinevolle waterpret kunt u Black Mountain Water Park proberen of een bezoek brengen aan The Venezia, een thema-winkelcentrum dat zelfs gondelvaarten aanbiedt.

Het Pranburi Mangrove Forest en het Kaeng Drachan National Park liggen beide binnen 1,5 uur van Hua Hin – ze bieden verhoogde houten promenades, watervallen en veel wild, waaronder wilde olifanten.

Lees ook: Hoe maak je betere zakelijk telefoongesprekken?

Misschien vind je dit ook interessant