De beste dingen om te doen in Venetië 2020

Een van de allerbeste dingen om te doen in Venetie zijn de gondelvaarten langs het Canal Grande, buitengewone stranden, musea van wereldklasse en voeg ook het eten bij toprestaurant cicchetti aan je bucketlist toe.

Vergeet vooral niet dat de stad vraagt om te verdwalen, dat is de enige manier waarop je een rustig kanaal kunt tegenkomen, verkleed in hangende tuinen die aan de Venetiaanse terrassen hangen.

Ready, set, explore.

Grand Canal

In het hoogseizoen kunnen de waterbussen die het Grand Canal op en neer slepen, vooral tijdens het ochtend- en avondpendagvervoer, druk bezocht worden. Vermijd de chaos door ’s nachts over het Canal Grande te reizen, wat een mooie optie is omdat alle koninklijke paleizen verlicht zijn, waardoor de plafondfresco’s en de grote kroonluchters zichtbaar worden.

Een andere manier om de drukte van de toeristen op het Canal Grande te omzeilen is het huren van een eigen watertaxi. Sommige boten serveren zelfs champagne aan boord. Deze verwennerij is duurder dan het openbaar vervoer, maar het is een geweldig idee als je met een groep reist en je wilt genieten van vervoer over water (het is vaak ook goedkoper dan gondels). Watertaxi’s zijn ook makkelijker te navigeren door kleinere, schilderachtige kanalen. Bovendien kun je, omdat het alleen jouw groep aan boord is, zo vaak als je wilt langzaam op de foto’s gaan.

Carnevale Festival

Elk jaar in februari vindt in de stad het traditionele Carnaval plaats waar meer dan drie miljoen mensen zich verkleden in gemaskerde kostuums en dansen tot aan de dageraad. Wat maakt dit feest anders? Het dateert uit de Renaissance tijd. De Venetianen dragen vergulde witte maskers en de theatrale outfits variëren van zwarte capes tot baljurken en gevederde hoeden. Het is een spectaculair gezicht om te zien.

All’Arco

Voor een echt Venetiaans ontbijt of een aperitief in de namiddag is All’Arco veruit de meest authentieke en heerlijke plek in de stad. Je komt hier natuurlijk voor de bekende cicchetti-hapjes, die in principe vers vlees, producten of kaas zijn in verschillende combinaties die fijn uitgebalanceerd zijn boven op kleine plakjes crostini. Kom ’s morgens vroeg aan en ga met de elleboog naar boven naast de onstuimige visverkopers van de nabijgelegen Rialto Markt. Ze zullen ruim voor de middag bijtanken op cichetti en prosecco, zoals een Venetiaan dat doet.

Lees ook: 5 diamond painting technieken die je moet weten

Misschien vind je dit ook interessant