Welke voordelen bieden zorgbedden aan?

Zorgbedden worden gebruikt zodat patiënten kunnen rusten en slapen in een sterk verbeterd comfort. Vanwege de hulp die ze bieden aan patiënten die lijden aan een verscheidenheid van medische complicaties, worden deze bedden vaak gebruikt buiten de verzorgingshuizen en in de gehele gezondheidszorg.

Divanbedden en manuele bedden met vaste hoogte zijn bedoeld voor mobielere bewoners die over het algemeen in goede gezondheid verkeren en minder risico lopen op de ontwikkeling van decubitus.

Elektrische profielbedden, standaard of hoog laag bedden, worden gebruikt voor minder mobiele bewoners of bewoners met een slechtere gezondheid en een hoger risico op de ontwikkeling van decubitus. Sommige verzorgingshuizen rusten het hele huis uit met elektrische bedden voor luxe. In tijden waarin de gezondheid van een patiënt helaas vrij snel achteruit gaat, maakt dit ook de stap naar verpleegzorg een gemakkelijker proces voor zowel patiënten als verzorgers.

Lees hieronder een aantal voordelen van het installeren van zorgbedden in huis.

Betere positionering

Patiënten die aan bed gebonden zijn of een groot deel van de dag in bed doorbrengen, lopen een verhoogd risico op drukschade. De flexibele en soepele bewegingen van een profielbed maken een betere doorbloeding van patiënten mogelijk.

Verhoogde veiligheid

Oudere mensen lopen meer risico om uit bed te vallen en zich te bezeren. Bedden met een lage hoogte verkleinen het risico op letsel en bovendien kunnen veel producten in het assortiment verpleegbedden van Zorgbedplus worden voorzien van veiligheidshekken. Deze opties geven zowel het personeel als de bewoners meer gemoedsrust.

Betere communicatie

De mogelijkheid om verpleegbedden hoger en lager te zetten heeft niet alleen voordelen voor de fysieke gezondheid en bloedsomloop. Als een patiënt moeiteloos de positie van zijn bed kan aanpassen, wordt de interactie met bezoekers, andere bewoners en het verplegend personeel vergemakkelijkt, wat leidt tot meer welzijn en inclusie.

Vermindert de risico’s van verplaatsen en hanteren

Verbeterde veiligheid geldt niet alleen voor patiënten. Met veel verpleegbedden kunnen verzorgers en schoonmakers op een voor hen geschikte hoogte werken, waardoor het risico op letsel bij het personeel door slecht bewegen en verplaatsen afneemt.

Lees ook: 3 Voordelen van het uitbesteden van de klantendienst

Misschien vind je dit ook interessant