Waarom is virtuele escape room een leuke teambuildingactiviteit?

Als bedrijven zich aanpassen aan een langere periode van werken op afstand, moeten ze ook het hoofd bieden aan de uitdagingen die zich voordoen, zoals het gebrek aan mogelijkheden voor collega’s om bij te praten in een informele setting, en om de teamcohesie te versterken.

In een poging om creatieve oplossingen voor deze uitdaging te vinden, wenden sommige HR-deskundigen en managers zich tot online escape room. Lees hieronder meer over de voordelen ervan.

Puzzels brengen teamgenoten in onbekende situaties, wat helpt bij het ontdekken van nieuwe dingen over elkaar

Tijdens het spelen van de spellen raakt het team meer gewend aan en meer vertrouwd met hoe het team en de individuele leden met elkaar communiceren. De leden integreren zich beter in het team tijdens het spelen van het spel, waardoor het team meer op zijn gemak is met elkaar.

De omstandigheden van thuiswerken hebben het misschien moeilijker gemaakt voor mensen om contact te leggen en met elkaar om te gaan, maar met dergelijke teambuildingactiviteiten zouden we beter begrijpen hoe we moeten werken en met elkaar omgaan.

Een goede afleiding van regelmatige vergaderingen en werkbesprekingen

Thuiswerken kan zelfs het meest enthousiaste personeel vermoeien, en de balans tussen werk en privé kan op zijn kop komen te staan als je niet oppast.

Maar aangezien je tijdens kantooruren waarschijnlijk gebruik zult maken van jouw gebruikelijke videoconferentieplatform om een spelletje te spelen en samen een band op te bouwen, zal het een welkome verandering van tempo zijn.

Als je niet meer 24/7 aan jouw werk denkt, misschien soms uit eigen beweging, maar ‘gedwongen’ bent om een pauze te nemen met jouw collega’s, zal dat het gevoel van burn-out helpen verlichten. In dit verband zijn oefensessies op afstand of andere vormen van teamspelletjes ook nuttig.

Nieuwe uitdagingen vereisen nieuwe oplossingen

In deze nieuwe werksituatie gaan bedrijven geleidelijk over op een situatie waarin mensen permanent of veel vaker vanuit huis werken. HR en managers zouden er goed aan doen zich bewust te zijn van virtuele teambuilding oefeningen en te onderzoeken of deze de moeite waard zijn om in hun team te introduceren.

De virtuele escape room ervaring is een leuke, en het zal stimuleren moreel en geholpen met team cohesie – allemaal voor een veel goedkopere prijs dan de werkelijke escape rooms.

Lees ook: Voordelen van het inhuren van een internet marketing bureau

Misschien vind je dit ook interessant