Voordelen van gepolijste betonnen vloeren

Ben je er weer aan toe om je vloertegels of tapijt een keer te veranderen voor iets anders? Ga mee met de nieuwste trend en ga terug naar de simpele betonvloeren! Check hieronder een aantal voordelen van gepolijste betonnen vloeren 😉

 

Makkelijke onderhouding

Als je het hebt over de voordelen van gepolijste betonnen vloeren, is een van de belangrijkste voordelen van deze vloer dat het weinig onderhoud nodig heeft. Gepolijste betonnen vloeren heeft geen specifieke behoeften van specifieke reinigers. Vandaar dat dit ook je kosten bespaart voor het kopen van al die specifieke en dure schoonmaakmiddelen. Een van de beste dingen over dit soort vloeren is dat het puin, stof en vuil niet worden geslagen op de vloer en dus het schoonmaken van hen is niet een groot probleem. Er is gewoon behoefte aan regelmatige sijpelen, stofzuigen en algemene knoeien voor het reinigen van dit soort vloer.

Geldbesparing

Gebaseerd op de mate van complexiteit, zullen de kosten van gepolijste betonnen vloeren zitten tussen €2 per vierkante meter die kan oplopen tot €30 per vierkante meter. De meerderheid van de installatie van gepolijste betonnen vloeren zal heel kosteneffectief zijn alleen als je ook al een bestaande betonnen plaat hebt die geschikt is voor het kleuren of polijsten of zelfs voor decoratieve coating of overlay. Check voor meer keuzes op de vloeren op: https://beton-deluxe.com/beton-cire-kopen/.

Milieuvriendelijk

Tegenwoordig zijn er veel huiseigenaren die op zoek zijn naar producten die milieuvriendelijk zijn. De vraag naar milieuvriendelijke producten is zeer hoog. Gepolijst beton is een van de meest betrouwbare en natuurlijke producten die het bos en de bomen helemaal niet aantasten. Dit type vloerbedekking is ook zeer energie-efficiënt en die zal minder energie verbruiken en bespaart je energiekosten. Gepolijste betonnen vloeren zal gebruik maken van je vloer met warmte in de winter en koel in de zomer.

Duurzaamheid

Dit vloertype is extreem duurzaam en bovendien zeer veerkrachtig. Gepolijste betonnen vloeren zijn bestand tegen de druk van zware voorwerpen en zijn ook een goede keuze voor plaatsing in gebieden met veel voetverkeer en apparatuur. Beschadiging van dit type vloer is zeer taai en het is onmogelijk om dit oppervlak te bekrassen of te beschadigen.

LEES OOK: Hoe werkt het importeren uit het buitenland?

Langdurigheid

Gepolijste betonnen vloeren hebben een zeer lange levensduur. Als deze vloer op de juiste wijze wordt gelegd, goed wordt afgedicht en goed wordt onderhouden, kan dit gemakkelijk een periode van honderd jaar of zelfs meer dan dat duren, zelfs in een ruwe en commerciële omgeving. De levensduur van gepolijste betonnen vloeren zal meer zijn in vergelijking met die van andere vloerbedekkingen zoals tapijt, hout, laminaat en vinyl. Dit betekent dat je kunt besparen op geld als je het niet nodig hebt om deze vloerbedekking te repareren of te vervangen, omdat het niet gemakkelijk zal slijten en scheuren of gemakkelijk beschadigd raken.

Misschien vind je dit ook interessant