Voordelen van een flexibel werkschema voor een bedrijf

Flexibele werkroosters zijn uiterst belangrijk voor gelukkiger en productievere werknemers en een succesvoller bedrijf als geheel. Velen van ons hebben die middagen meegemaakt toen we ons volledig onproductief voelden, maar toch tot 17.00 uur op onze bureaus bleven vanwege het schema.

Velen van ons willen dat onze ochtenden vrij zijn om tijd door te brengen met familie. Maar een typisch werkschema geeft ons niet de mogelijkheid om aan die eisen te voldoen.

In wezen zijn we allemaal in gevallen geweest waarin ons beperkende werkschema een belemmering vormde voor de productiviteit op kantoor en buiten onze doelstellingen om. Een flexibel werkschema stelt je in staat om op het hoogste niveau van productiviteit te werken en geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt om een ideale balans tussen werk en privéleven op te bouwen.

Er zijn voor- en nadelen aan flexibele roosters, net zoals er voor- en nadelen zijn aan een negen tot vijfjarig werk. Flexibele roosters komen tegenwoordig zeker steeds vaker voor. Hierbij wordt vaak een urenregistratie geïncorporeerd. We hebben een lijst opgesteld met enkele voordelen van het invoeren van flexibele werktijden op jouw werkplek.

Het kan een geldbesparende regeling zijn

Omdat thuiswerken deel uitmaakt van de flexibele werkregeling, kunnen werkgevers vaak geld besparen op bijkomende kosten. Dit komt omdat er minder kantoorruimte nodig is voor het personeel thuis, plus minder meubilair en persoonlijke behoeften op de werkplek. Flexibel werken zorgt voor een betere economie en bespaart ook het kapitaal van het bedrijf.

Medewerkers houden van eigen controle

Klanten houden van macht over hun agenda’s – het helpt hen om zich volledig verantwoordelijk te voelen voor hun werk en persoonlijke leven en geeft hen het gevoel dat ze gerespecteerd worden door hun organisatie. Medewerkers kunnen efficiënter zijn, zelfs als ze minder uren werken. Medewerkers moeten dus inspraak hebben in het kiezen van de tijd die ze nodig hebben om de beste resultaten te behalen.

Flexibiliteit stimuleert diversiteit

Niet elk huishouden is even georganiseerd. Speciale persoonlijke belangen gaan bijna altijd boven het werk. Meestal kan meer flexibiliteit worden bereikt door flexibel werk te bieden, omdat meer potentiële kandidaten geloven dat ze een open positie kunnen aanpassen aan de eisen van het moderne leven.

Lees ook: Het belang van het ontwerp van displays in de detailhandel

Misschien vind je dit ook interessant