Hoe kies je de juiste infraroodverwarming?

In dit artikel lees je alles over wat je nodig hebt om de juiste infraroodverwarming voor jouw huis te kiezen.

Soorten draagbare elektrische infraroodverwarmers

Er zijn drie stijlen van elektrische infraroodverwarmers: draagbare verrijdbare toestellen met infraroodverwarmingstechnologie, compacte toestellen met (gedeeltelijke) infraroodmogelijkheid gecombineerd met andere vormen van verwarmingssystemen, en vrijstaande elektrische infraroodhaarden.

Sommige toestellen zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk verplaatst worden met de hand of, bij grotere modellen, met behulp van ingebouwde wielen. Hoewel haardstijlen een aantrekkelijke esthetiek aan jouw ruimte kunnen toevoegen, kunnen ze ook omvangrijk zijn en moeilijker te verplaatsen.

Essentiële functies

Of je nu op zoek bent naar een klein tafelmodel, een groter draagbaar model met wieltjes of een infraroodstraler met open haard, je moet er altijd zeker van zijn dat jouw toestel beschikt over:

  • Een ingebouwde thermostaat en een gemakkelijk in te stellen regelaar
  • Een ventilator
  • Kwartslamp (hoe langer de levensduur, hoe beter de waarde, aangezien reservelampen duur en soms moeilijk te vinden zijn)
  • Een koel aanvoelende buitenkant
  • Een verwarmingscapaciteit die geschikt is voor uw ruimte (sommige apparaten kunnen meer dan 1000 m² verwarmen)
  • Een stabiel ontwerp dat niet kan kantelen
  • Wielen die kunnen draaien
  • Een betrouwbaar terugname/terugbetalingsbeleid

Hoewel niet noodzakelijk, hebben sommige kachels extra functies zoals een vervangbaar luchtfilter, ingebouwde luchtbevochtiger en ultrastille ventilatoren.

Wat te vermijden

Geloof niet in marketing die beweert de luchtvochtigheid te verhogen. Hoewel het gebruik van een infrarood verwarming in plaats van geforceerde luchtverwarming ervoor kan zorgen dat de lucht niet zo snel uitdroogt, is het gebruik van een infrarood verwarming geen levensvatbare vervanging voor een luchtbevochtiger. Verwarmers die niet thermostatisch geregeld zijn, zijn ook niet aan te bevelen omdat het ontbreken van temperatuurregeling meer geld kan kosten.

Prijsklassen

Elektrische infraroodverwarmers kunnen variëren van €50 of minder voor kleine draagbare desktop units tot meer dan €1000 voor decoratieve open haard-achtige units. Over het algemeen, voor een fatsoenlijk model met thermostatische bediening, kun je verwachten dat de kosten in de €100 tot €200 bereik.

Een hoge prijs is geen garantie voor betere energiebesparingen; de prijzen zijn in sommige gevallen opgedreven, gewoon omdat de vraag groot is en de merken beperkt. Eigenschappen, constructie en verwarmingstechnologie verschillen vaak tussen infraroodmodellen en consumenten moeten verwarmers vergelijken om de beste waarde voor hun geld te krijgen.

Lees ook:  3 Redenen waarom tv kijken leuk is

Misschien vind je dit ook interessant