Hoe bepaal je of je overhemd goed zit?

Maten voor herenkleding zijn vrij gestandaardiseerd, hoewel er enige variatie is tussen specifieke merken. Over het algemeen zal de maat van overhemden worden bepaald door de afmetingen van de hals en de mouwen, en sommige bedrijven hebben ook maten voor de taille of een lijst met het lichaamsgesneden type van het overhemd. Dit maatsysteem bestaat, zodat klanten niet afhankelijk zijn van de algemene maten van het overhemd voor mannen en kunnen in plaats daarvan een overhemd kopen dat apart in de nek, arm en lichaam past. Op Overhemden Sales kun je zelf de maat van je overhemd bepalen en de perfecte pasvorm vinden. Let op de volgende paar punten om een goedzittende overhemd te kopen:

Neem je nekomtrek meting

Plaats een linnen meetlint rond de basis van je nek, waar je overhemdkraag normaal gesproken zou zitten. Voeg een cm toe aan deze meting, zodat de kraag van je nieuwe shirt niet te strak zit.

Omhoog meten van je nek

Voor het comfort wil je de halsmeting naar boven afronden op de dichtstbijzijnde hele of halve maat. Een halsmeting van 18,3 cm zou bijvoorbeeld een afronding tot 18,5 cm opleveren. Nekmaten nemen toe in stappen van slechts een halve cm, dus het is mogelijk dat je geen exacte pasvorm krijgt.

Doe een volledige mouwlengte meting

Laat een vriend of vriendin je helpen bij het meten van je arm terwijl je staat met je arm licht gebogen aan je zijde. Meet vanaf de nek van de nek tot aan de pols en zorg ervoor dat het meetlint plat over de schouder ligt. Voeg een centimeter toe aan de mouwlengte en rondt u het meetlint af op het dichtstbijzijnde even getal.

Lees ook: Plastic, siliconen rubber of lederen telefoon hoesje?

Taille meten

Dit is alleen vereist als je een shirt koopt met taille maten op het label. Doe deze meting op het niveau dat je normaal gesproken de tailleband van je broek draagt. Voeg een halve cm toe aan het getal.

Bepalen van de Body Fit

In herenshirts is een atletische snit rond de taille smaller, maar biedt meer ruimte in de schouders, borst en armen; dit is voor gespierde mannen. Een slanke pasvorm zal dicht bij het lichaam passen, wat goed is voor magere mannen. Een regelmatige snit is losser. Volledig gesneden shirts geven je veel ruimte in het lichaam, wat goed is voor zwaardere mannen.

Misschien vind je dit ook interessant