De voor- en nadelen van linnen meubelstoffen

Linnen heeft een sterke toename in populariteit die deels te maken heeft met het verband met het Scandinavische design, maar het kan ook worden toegeschreven aan de zeer natuurlijke herkomst en het natuurlijke gevoel van het linnen. Het is een van de meest voorkomende en gebruikte meubelstoffen. De stof is ongedwongen, moeiteloos en zacht en siert steeds meer de meest stijlvolle huizen, omdat mensen willen dat hun ruimtes er zo ontspannen uitzien.

Voordelen

  • Gemakkelijk schoon te maken: bij de meeste meubels in linnen kun je de hoes eraf halen. Plak het in de was of breng het naar de wasserette om vlekken en vuil te verwijderen.
  • Zachter na verloop van tijd: linnen is berucht om zijn comfortabele zachte gevoel. Als je het wast en gebruikt, zal het na verloop van tijd soepeler en zachter worden.
  • Ademend: de natuurlijke vezels laten de lucht door het hele lichaam circuleren, zodat uw huid kan ademen.
  • Milieuvriendelijk: linnen wordt gemaakt van de vlasplant die van nature bestand is tegen ziekten en plagen, wat betekent dat het geen pesticiden nodig heeft en dat het tot een vierde van het water verbruikt dat katoen verbruikt.
  • Hypo-allergeen: linnen is resistent tegen meeldauw en microflora, en is ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen.

Nadelen

  • Niet erg vlek bestendig: linnen absorbeert gemakkelijk vlekken en vuil. Echter, als een zeer goed wasbare stof, kunt u het ook regelmatig reinigen.
  • Het rimpelt: niet noodzakelijkerwijs een zwendel voor sommigen, het gemak waarmee linnen rimpels het een ongewenste stof maken. De vezels hebben een gebrek aan elasticiteit waardoor het vatbaar is voor vouwen. Zoek naar een linnenmix met synthetische materialen voor een stoffering die een gladder uiterlijk behoudt.
  • Niet altijd duurzaam: afhankelijk van de dikte van de vezels kan linnen een stof zijn met een kortere levensduur dan andere opties. Hoe dunner de stof, hoe minder lang hij meegaat.

LEES OOK: 3 voordelen van het verhuren aan studenten

Misschien vind je dit ook interessant